well being, foot massage
van der Stok, gedipl. magnetiseur (S.I.A.G.), gedipl. voetreflextherapeut (S.G.V.A.G.)
guaranty

services

Middels natuurgeneeskunde (ook wel alternatieve geneeskunde genoemd) wordt geprobeerd om energieblokkades in het lichaam langs natuurlijke weg op te heffen. Van de vele mogelijkheden op dit gebied wil ik er hier twee nader toelichten.

Voetreflextherapie
Zo’n 5000 jaar geleden was er in China en India al een behandeling door middel van drukpunten op het lichaam. Pas eind 19e eeuw kwam deze methode ook hier in de belangstelling. Bij voetreflexologie gaat men er van uit dat via de energiebanen en de reflexpunten b.v.aan de voeten veelal elk deel van het lichaam beinvloedt kan worden. Denk hierbij als voorbeeld aan pijnbestrijding of betere doorbloeding.

Magnetiseren
Ook deze methode gaat uit van energiestromen door het lichaam, en van het magnetisch krachtveld dat zich om alles wat leeft bevindt, ook wel onze aura genoemd. Door met de handen langs het lichaam te strijken kan een magnetiseur dit krachtveld beinvloeden om een verstoorde energiestroom weer te reguleren om zodoende het lichaam beter in balans te laten functioneren.

N. J. Th. van der Stok


gedipl. magnetiseur (S.I.A.G.)
gedipl. voetreflextherapeut (S.G.V.A.G.)
(terug naar mijn introductie)

design by bequi